Bàners

Els bàners són enllaços a partir d’un element gràfic que normalment s’han associat a la publicitat a Internet. La funció que tenen és atreure trànsit cap a altres webs o parts del propi web.

Aquest apartat ens permetrà crear aquests elements i definir a quina pàgina ha de sortir.

1. Per anar a la gestió de bàners fem clic sobre la icona bàners

2. Ens sortirà un llistat dels bàners actius a la web.

Aquests els podrem modificar o esborrar si fem clic els botons que tenim al costat de cadascun dels elements d’aquest llistat.

3. Per donar d’alta un nou bàner, hem de fer clic a al botó Nou bàner”.

Una vegada a la pantalla, omplim el formulari tenint en compte que els camps requerits cal omplir-los, posant algun nom que sigui recordable quan en veiem el títol.

               

Per posar la imatge, cal tenir-la prèviament gravada en el teu ordinador, la trieu prement el botó navega, escoge o similar (depèn del navegador). Allà us sortirà el vostre equip i trieu-la. Recordeu que ha de ser un format compatible (JPG recomanable, encara que també accepta GIF).

També cal indicar a on va aquest bàner, quan hi fas clic. Si és a una web externa cal posar l’adreça web incloent http://, si és interna només cal posar a partir de la barra, per exemple si els volem enviar a la pàgina de notícies posarem “noticies.php”. Si la pàgina té una adreça tipus “noticies.php?id=51” cal posar-ho tot incloent el “?id=”

Després heu d’indicar a quines pàgines s’aplica aquest bàner. Ho feu en l’apartat que es diu “Pàgines associades”.

Recordeu fer clic al botó de guardar per tal de que es gravin els canvis. Depenent del pes de la imatge que pengeu i de la vostra connexió a Internet pot trigar una estona a validar la pàgina.