Importar dades d'usuaris nous

Per donar d'alta molts usuaris de manera ràpida (només centres de l'estat espanyol)


Des d'aquí us podreu descarregar un Excel d'alumnes o docents per omplir-lo i després carregar-lo en aquesta mateixa pantalla. Tingueu en compte que només inclou alguns camps bàsics i que no es comprova si hi ha germans. Haureu de fer un control posterior per corregir possibles errors i fusionar responsables duplicats. Una altra opció és no donar d’alta uns pares existents i, posteriorment a la importació, relacionar-los amb els responsables corresponents.





1. Aneu a Administració > Tipus, configuracions i importacions/exportacions > Importacions/Exportacions > Importar dades d'usuaris nous.

La pantalla us permet descarregar dos tipus de plantilles, pujar una plantilla que ja estigui plena i també us mostra una taula amb els arxius que s’hagin pujat anteriorment. Si la taula mostra una línia de color verd vol dir que aquell arxiu ja ha estat importat. 

              

2. Descarregueu la plantilla d’Excel (en format CSV) del tipus d’usuaris que vulgueu donar d’alta.

3. Amb un programa de full de càlcul aneu omplint les dades de cada columna. Cal posar cada usuari en una fila. No esborreu cap columna ni les mogueu de lloc.

El curs de procedència us serà útil per després assignar ràpidament les classes dels alumnes, des d'AdministracióAcadèmicAlumnes > Llistats > Alumnes sense classe assignada.

4. Pugeu l’arxiu Excel amb el mateix format CSV.

5. Un cop pujat l’arxiu, la pantalla us mostrarà una taula amb l’arxiu que acabeu de pujar.

Possibles accions:

— Llegir. Us permet veure un llistat amb les dades més importants de l’usuari per comprovar que la lectura de l’arxiu Excel s’ha fet de forma correcte.
— Importar. Accediu a una pantalla que us permet comprovar els usuaris que esteu a punt de donar d’alta i hi ha el botó importar per validar l’acció.
— Descarregar. Us permet baixar l’arxiu original per fer més comprovacions o per completar-lo. Si feu canvis, caldrà tornar-lo a pujar.
— Eliminar. Esborra l’arxiu. Ja no es podrà importar les dades de conté. Si ja l’heu importat prèviament, els usuaris que es van crear en la importació no s’esborraran.

No s’importaran usuaris amb un nom d’usuari que ja existeixi a la base de dades.